‘Hoe krijg je sneller internet?’, is een vraag die veel mensen zichzelf afstellen. Aangezien ik zelf in de internetwereld werk, wil ik jullie graag vertellen hoe je sneller internet kunt krijgen. Met een aantal kleine handelingen kun je de snelheid en betrouwbaarheid van je internet al verhogen. Lees verder en verhoog je internet vandaag nog zonder dat het je al teveel moeite kost.

Wat kun je vandaag nog doen?

Een internetverbinding die plotseling uitvalt – daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Het is frustrerend, omdat je bepaalde dingen niet kunt uitvoeren die je in de planning had staan. Allereerst raad ik je aan om te kijken hoe snel je internetverbinding is. Als je in Google typt ‘Internetsnelheid testen’ komen er een aantal websites tevoorschijn die dit voor jou kunnen doen. Als je dit eenmaal gedaan hebt, weet je hoe snel je internetverbinding is en kun je dit vergelijken met wat de provider jou beloofd heeft.

Als er een groot verschil zit tussen jouw internetverbinding en wat jou beloofd is, raad ik je aan contact op te nemen met je provider. Daarnaast raad ik je aan te kijken hoe je router gepositioneerd staat – staat die op een tactische plek? Hoe hoger de router, hoe beter. Hoe lager de router, des te meer hij verstopt zit waardoor het moeilijker is om een signaal op je telefoon, computer of tablet te ontvangen.

Wat is dé oplossing?

Sinds maken wij gebruik van glasvezel en dat kan ik iedereen aanraden. Een internetverbinding via glasvezel is niet alleen betrouwbaarder, maar gaat ook nog eens een stuk sneller. Ondanks dat is er nauwelijks een prijsverschil merkbaar met andere internetverbindingen. Wil je meer weten over glasvezel? Breng dan een bezoek aan www.glasvezelvergelijken.org.