Het aantal grote bedrijven dat op zoek is naar jong talent op het gebied van technologie en digitale marketing neemt als maar toe. Dit blijkt uit een onderzoek onlangs uitgebracht in Amerika. In dit artikel gaan we kijken om wat voor multinationals het gaat en waarom zij niet aan het gewenste personeel kunnen komen. Lees je met ons mee?

amazon

amazon

Het ontstaan van nieuwe functies

Doordat de omvang het aantal data alleen maar toe neemt, ontstaan er nieuwe functies. Zo zijn er mensen nodig die al deze data kunnen verwerken. Met deze data moet je denken aan persoonlijke gegevens van klanten. Denk bijvoorbeeld aan grote webshops als Amazon en andere grote ketens die precies bijhouden wanneer er iets besteld wordt. Deze grote bedrijven zijn op zoek naar slimme mensen die verbanden tussen deze gegevens kunnen leggen, waardoor de behoefte aan bepaalde producten beter ingeschat of voorspelt kan worden.

Waarom kan men het gewenste personeel niet vinden?

In de praktijk schijnt het lastig te zijn exceptioneel talent te vinden die invulling kunnen geven aan deze belangrijke functies binnen bedrijven. Dit komt omdat de huidige universiteiten moeite hebben met het aanpassen van het huidige lessenpakket aan de huidige technologische ontwikkelingen. Hierdoor kunnen zijn minimaal voldoen aan de verwachtingen vanuit het bedrijfsleven. Je kunt dus wel stellen dat bedrijven en scholen eerder langs elkaar heen werken dan met elkaar samen werken.

Hoe een online marketing stage bemachtigen?

Het kan verstandig zijn om een online marketing stage te bemachtigen als je ambities in de online wereld hebt. Aan de hand van het onderstaande stappenplan zou je op zoek kunnen gaan naar een online marketing stage:

  • Vraag jezelf af wat je precies wilt
  • Zoek naar Online Marketing stages
  • En solliciteren maar!

Probeer wel eens stage en bedrijf te zoeken die goed bij je past. Je wilt namelijk niet terecht komen bij een bedrijf waar jij niet binnen past. Het is belangrijk dat alle werknemers om jou als student geven en jou serieus nemen. Alleen op deze manier kun jij jezelf door ontwikkelen en meer leren van je stage. Wie het ver wilt schoppen in de online wereld kan het beste op zoek gaan naar een stage van niveau, zodat de stage uitdagender wordt, waardoor je er uiteindelijk meer van op schiet.